#M1 Talent Show Kraków 2019

#M1TalentShow to ogólnopolska akcja promująca talenty, które na drodze castingu internetowego walczą o uznanie lokalnych społeczności. Konkurs rozegrany został w trzech etapach. Pierwszy to głosowanie internetowe, które trwało do 18-08-2019 r.  W konkursie wzięła udział grupa dziesięciu  naszych podopiecznych, gdyż na więcej nie pozwalał regulamin. Okrojony Akces w składzie Kasia Juruć, Weronika Warzecha, Lena Mannsfeld, Lena Bryja, Emilia Daniel, Emilia Korzeniec, Hania Adamiec, Weronika Misz, Ania Kula, Paulina Paluszczak zdobył w głosowaniu internetowym ponad 15 tysięcy głosów i bez problemu dostały się do drugiego etapu, którym są koncerty finałowe.Impreza finałowa odbyła się 7 września na terenie Centrum Handlowego M1 w Krakowie. Finalistów oceniali Patricia Kazadi, Józef Pawłowski, Anna YouYa Jujka, a w rolę prowadzącego wcielił się Duże Pe.

Podczas 1 koncertu nasze podopieczne wykonały aranżację utworu "W moim ogródecku" przerobioną specjalnie na tę okazję. Tekst do piosenki napisał Seweryn Jabłoński a tytuł to " W naszym Ozimecku". Utwór ten, jak i wykonanie tak przypadł jurorom do gustu, że nawet jedna z nich się wzruszyła i tym samym dostaliśmy się do Wielkiego Finału, w którym wystąpiło pięcioro uczestników.

Podczas koncertu finałowego został wykonany utwór "Te opolskie dziołchy" w aranżacji  Arka Kondrowskiego, który również zachwycił jurorów jak i publiczność zebraną na widowni. Niestety trzy pierwsze miejsca zajęli nasi konkurenci i to nie my cieszyliśmy się z głównej wygranej, ale na otarcie łez dostaliśmy Nagrodę Publiczności, za którą jesteśmy niezwykle wdzięczni.

07 września 2019