HANNA ADAMIEC - Rozpoczęła przygodę ze śpiewem już w przedszkolu biorąc udział w swoim pierwszym konkursie - Międzynarodowym Festiwalu Debiuty Dzieci w 2015 roku. Niedługo po tym wydarzeniu podjęła naukę w MSMR w Oleśnie w klasie skrzypiec i śpiewu którą kontynuuje do dzisiaj. Hania jest laureatką wielu konkursów wokalnych m.in: Międzynarodowego Konkursu Piosenki Dziecięcej w Walcach, Festiwalu im Anny Jantar i Jarosława Kukulskiego w Komprachcicach, Konkursu Piosenki Religijnej oraz Festiwali "Tobie Polsko" czy "Jesteśmy Tacy Sami". Hania poza śpiewem lubi rysować oraz trenuje karate kyokushin.

DAWID BAC – Jest uczniem V LO w Opolu. Przygodę ze śpiewaniem rozpoczął już w przedszkolu. Swój głos ćwiczy indywidualnie pod nadzorem profesjonalnych instruktorów. Brał udział w wielu projektach artystycznych, konkursach i festiwalach m.in.: I miejsce w Festiwalu „Wciąż Blisko Nas” czy Otwartym Konkursie Piosenki „Nas Łączy Muzyka” a także Lingua Fest 2020. Jest pasjonatem muzyki, literatury, języka polskiego historii oraz języków obcych. W wolnych chwilach oprócz śpiewania uwielbia czytać książki i oglądać musicale.

KATARZYNA JURUĆ – Kasia to 13-letnia amatorka dobrego jazzu i współczesnego popu. Związana z Akcesem od 2017 roku. Muzyka jest w jej domu obecna od zawsze. Od 4 lat uczy się śpiewu, aktualnie uczęszcza do Wokalnego Studia Kształcenia Jazzowego przy opolskim MDK-u oraz Prywatnego Ogniska Artystycznego Preludium w Opolu.
Jest laureatką wielu ogólnopolskich festiwali m.in.: opolskiego „Piosenkobrania”, czy Ogólnopolskiego Konkursu na Interpretacje Piosenek Agnieszki Osieckiej  „Oceany”. Laury zdobywała również podczas Brzeskiego Kolędowania oraz Festiwalu Piosenki Anny Jantar i Jarosława Kukulskiego jak również w wielu innych konkursach i festiwalach.
Kilkukrotnie uświetniła swoimi występami program „Opolskie o poranku” w TVP3 Opole.
Na co dzień Kasia z powodzeniem eksperymentuje w kuchni; piecze i gotuje. Jest miłośniczką zwierząt i sportów wodnych. Woda to dla niej żywioł niezbędny do życia jak i  odskocznia od codzienności.

PAULINA PALUSZCZAK - Paulina od najmłodszych lat lubiła występować na scenie. Już jako 4 latka występowała jako mażoretka w najmłodszej grupie. Jednak po dwóch latach obudził się w niej talent do śpiewania.
Do Akcesu wstąpiła w kwietniu 2019 roku i pilnie pod okiem instruktorów rozwijała swoją pasję. Opłaciło się to, gdyż już w tym samym roku, a dokładniej w listopadzie podczas Wojewódzkiego Festiwalu Artystycznego Tobie Polsko w Ozimku wygrała nagrodę GRAND PRIX. Passa jej nie opuszczała i jeszcze  w tym samym roku,  podczas kolejnej odsłony Wojewódzkiego Festiwalu Jesteśmy Tacy Sami zdobyła pierwsze miejsce. Kolejnym sukcesem był Otwarty Konkurs Piosenki Nas Łączy Muzyka, gdzie zdobyła pierwsze miejsce w swojej licznej kategorii młodszej do lat 13.
Kolejnymi sukcesami, którymi może się pochwalić to m.in.; II miejsce na Międzynarodowym Konkursie Piosenki Dziecięcej w Walcach, III miejsce w Międzynarodowym Konkursie Digi-Talenty,  II miejsce w I Ogólnopolskim Festiwalu On-Line organizowanym przez Szkołę Fama w Koninie, I miejsce w Konkursie Kolęd i Pastorałek w Szczyrku, III miejsce w Otwartym Konkursie Piosenki Świątecznej. Paulina ma na swoim koncie liczne wyróżnienia m.in.: w Ogólnopolskim Przeglądzie Piosenki Religijnej w Komprachcicach, Festiwalu Piosenki z Serduszkiem w Tułowicach oraz Festiwalu Jesienne Nutki w Komrachcicach.
Poza śpiewem Paulina lubi czytać i tańczyć, interesuje się szachami i programowaniem komputerowym gra w tenisa stołowego oraz kibicuje skoczkom narciarskim. Ostatnio wydała swoją pierwszą autorską gazetkę szkolną. W przyszłości chciałaby zostać piosenkarką lub ewentualnie bibliotekarką, inne zawody też wchodzą w grę np. dziennikarka.

MAGDALENA JOSZKO – Magda, poza śpiewaniem, od najmłodszych lat uczy się grać na saksofonie. Uczęszcza do Państwowej Szkoły Muzycznej w Opolu. Lubi także rysować oraz interesuje się fotografią. Jest laureatką wielu konkursów wokalnych m.in.: Otwartego Konkursu Wokalnego „Mikrofon dla każdego” czy Konkursu Piosenki Niemieckiej „Superstar”. Jest domatorką, lubi opiekować się młodszym rodzeństwem oraz pomaga rodzicom w obowiązkach domowych.

ANNA CHMURA – jest uczennicą SP 3 w Ozimku. Przygodę ze śpiewem rozpoczęła w wieku 5 lat zasilając szeregi Zespołu Dziecięcego Akces. Ania uczęszcza na indywidualne lekcje śpiewania i pod czujnym okiem instruktora szlifuje swój talent. Bierze udział w wielu konkursach i festiwalach z powodzeniem. Jest laureatką I miejsca w Festiwalu „Wciąż Blisko Nas”, III miejsca w Ogólnopolskim Festiwalu „Dobrze Jest Śpiewać Naszemu Panu” oraz wyśpiewała także III miejsce podczas Konkursu Kolęd w Jabłonowie Pomorskim. Jej marzeniem jest udział w programie The Voice Kids a ulubioną piosenkarką jest Cleo.

ZESPÓŁ DZIECIĘCY AKCES - jest nas prawie czterdziestka,  chętnych do działania  dzieciaków.
Z naszym repertuarem uświetniamy różne uroczystości i festyny.
Bierzemy udział w konkursach i przeglądach wokalnych z bardzo dobrymi wynikami.
Zespół ma już na swoim koncie płyty: Bajkową, Folklove vol.1 i vol.2 oraz wiele sukcesów min.:
I miejsce w Przeglądzie Piosenki Młodzieżowej w 2020 roku
I miejsce i Złoty Liść Dębu w Dąbrowie w 2019 roku oraz wiele innych nagród.

ZESPÓŁ FORMACJA AKCES 1 - Wyodrębniony z "dużego zespołu" kilkuosobowy skład, który powstał po warsztatach wokalnych, dla grupy chętnych dzieci. Docelowo zespół ten reprezentował nasze Stowarzyszenie podczas M1 Talent Show w Krakowie, gdzie odniósł bardzo duży sukces, a obecnie reprezentuje Akces w wydarzeniach, gdzie logistycznie nie jest w stanie pojechać cały zespół.

JULIA DOTA - Od niej wszystko się zaczęło. Jest z Akcesem od początku. Jest laureatkom w licznych konkursach, wśród których znalazły się  XXIII i XXIV Wojewódzkie Festiwale Pieśni Patriotycznej "Tobie Polsko" Olszanka 2018 i 2019 czy Przegląd Twórczości Artystycznej "Młode Opole" jak również Grand Prix w V Jurajskim Festiwalu Kolęd i Pastorałek w Łazach w 2020 roku oraz III miejsce w Międzynarodowym Festiwalu Kolęd i Pastorałek w Będzinie. Na jej koncie znajduje się wiele miejsc na podiach. Jest uhonorowana nagrodą Burmistrza Ozimka, wyróżniona przez Marszałka Województwa Opolskiego. Wraz z Akcesem wydała płytę Świąteczną i pracuje nad kolejną.

Nasza Duma :) czyli co się składa na AKCES.