Solistki Akcesu na podium Ogólnopolskiego Festiwalu.

Kolejna edycja Ogólnopolskiego Festiwalu Piosenki Anny Jantar i Jarosława Kukulskiego „Wciąż Blisko Nas” ,
tym razem jubileuszowa bo 10 z kolei, miała być wyjątkowa, i była. Tyle że wyjątkowa w innym tego słowa znaczeniu.
Znów pandemia pokrzyżowała plany organizatorom jak i wykonawcom.

W tym roku eliminacje odbyły się drogą wirtualną. Chętni wykonawcy musieli przed kamerką pokazać swoje walory wokalne
i przesłać ją drogą elektroniczną do organizatorów. Jury, w skład którego weszli znani i lubiani wokaliści z zespołu 4Mation,
czyli Anna Maczura, Tomasz Stera oraz Paweł Ekert mieli nie lada orzech do zgryzienia.
Musieli bowiem wybrać laureatów w czterech kategoriach, a poziom wokalistów z roku na rok jest coraz wyższy.

Do grona tych najlepszych zakwalifikowały się dwie wokalistki reprezentujące Stowarzyszenie Akces.
24 października miała odbyć się Gala Finałowa z wielkim rozdaniem nagród, lecz niestety strefa czerwona nie pozwoliła na zorganizowanie takiego przedsięwzięcia.
Nie mniej jednak jury zgodnie ze swoim protokołem ogłosiło zwycięzców. Ania Chmura w utworze „Puszek Okruszek”
zajęła w swojej najmłodszej kategorii I miejsce, a Kasia Juruć w licznej II kategorii wiekowej uplasowała się na III pozycji wykonując utwór „Serca Gwiazd”. Gratulujemy bardzo. Mamy nadzieje że kolejne edycje tak pięknego przedsięwzięcia jakim jest ten festiwal odbędą się w normalnych warunkach i z publicznością.

m.A.c

17 października 2020