Zespół Akces i Julia Dota na Koncercie Laureatów
XXIV Wojewódzkiego  Festiwalu Pieśni Patriotycznej Tobie Polsko Olszanka 2019.

XXIV Wojewódzki Festiwal Pieśni Patriotycznej Tobie Polsko Olszanka 2019 przeszedł do historii, z naszymi podopiecznymi w rolach głównych. Julia Dota ze swoją „Polską Madonną” oraz Zespół Dziecięcy Akces z „Warszawskimi Dziećmi” byli wśród 23 laureatów, którzy walczyli o Grand Prix Festiwalu.

Wszyscy Laureaci zostali nagrodzeni nagrodami ufundowanymi przez Marszałka Województwa Opolskiego, Starostę Powiatu Brzeskiego, Wójta Gminy Olszanka, Zarządu Oddziału Wojewódzkiego Stowarzyszenia Współpracy Polska-Wschód, Bank Spółdzielczy Grodków-Łosiów, Operatora Gazociągów Przesyłowych GAZ System. Konkurencja była spora i na wysokim poziomie, ale dla uczestników najważniejsze było aby poprzez muzykę wyrazić emocje i na chwilę wrócić do historii. Niestety tym razem nie udało się wygrać nagrody głównej, chociaż występy naszych podopiecznych wywołały niemałe emocje wśród publiczności zebranej w pięknym kościele pw. Najświętszego Serca Pana Jezusa w Pogorzeli oraz jurorów wśród których zasiadał min: Paweł Kukiz muzyk i polityk w jednej osobie, który również ufundował nagrody.

Gratulujemy zwycięzcom oraz organizatorom i Pani Ewie Rosińskiej za przygotowanie wspaniałego widowiska, a Burmistrzowi i Gminie Ozimek dziękujemy za transport i cóż bierzemy się ostro do pracy bo za rok jubileuszowy XXV Festiwal, wtedy na pewno wygramy J .
Admin.

09 listopada 2019