10 października 2019

Podczas III Gali Opolszczyzna Aktywna Społecznie, nagrodą „Opolska Niezapominajka” uhonorowane zostały najlepsze organizacje pozarządowe regionu.

Celem konkursu było wyłonienie najlepszej, najefektywniej działającej organizacji pozarządowej województwa opolskiego w 2018 roku, a także promocja wzorców działalności prospołecznych.

Kapituła, przyznając nagrody i wyróżnienia, ocenia działalność organizacji w roku poprzedzającym konkurs, a zwłaszcza stwarzanie przez nie warunków zwiększających aktywność mieszkańców województwa opolskiego, innowacyjność podejmowanych przez nie działań, umiejętność i skuteczność pozyskiwania funduszy z różnych źródeł, współpracę z innymi organizacjami, samorządami, środowiskiem biznesowym, mediami oraz środowiskiem naukowym.

Stowarzyszenie na rzecz promocji talentów Akces z Ozimka, zostało uhonorowane w tym prestiżowym konkursie, wyróżnieniem oraz tą najważniejszą z nagród, czyli Nagrodą Publiczności.

Jest nam niezmiernie miło i jesteśmy bardzo wdzięczni Kapitule za docenienie naszej niespełna 3 letniej działalności.

Ogromną atrakcją dla nas, była możliwość zaprezentowania naszych umiejętności na deskach Filharmonii Opolskiej. Hania Adamiec, Lena Bryja, Julia Bencar, Emilia Daniel, Kasia Juruć, Lena Mannsfeld, Weronika Misz, Paulina Paluszczak ora Weronika Warzecha zaprezentowały wokalno-taneczny mix- W moim Ozimecku/Bal Arlekina, a Julia Dota brawurowo wykonała utwór "Niech żyje bal".

Nagrody dla Stowarzyszenia Akces w konkursie Opolska Niezapominajka.