Płyta Akces Bajecznie - Najnowsza w kolekcji a  czwarta z kolei płyta promująca Stowarzyszenie Akces.
To 17 utworów reprezentujących wszelakie bajki i baśnie począwszy od klasyki czyli  Pana Kleksa a na Disney'owskich produkcjach  skończywszy.

Zapraszamy do naszej siedziby, płyty są oczywiście dostępne.

Kliknij i posłuchaj Zespół Akces - Przybieżeli do Betlejem.

Kliknij i posłuchaj Dawid Bac - Bardzo cicha noc

Kliknij i posłuchaj Kasia Juruć - Kolęda Maryi

Kliknij i posłuchaj Małe Nutki & Nutki - Wszystkie dzieci.

Kliknij i posłuchaj Julia Dota - Alleluja

Kliknij i posłuchaj Seweryn Jabłoński - Chleb Powszedni.

Kliknij i posłuchaj Zespół Akces i Hania Adamiec  - W moim ogródecku

Kliknij i posłuchaj Lena Mannsfeld - Szła dzieweczka.

Kliknij i posłuchaj Zespół Akces  - Kukułeczka

Muzyka folkowa stanowi pewien nowoczesny nurt i tendencję w muzyce współczesnej. Jej pierwsze przejawy były widoczne już w latach 70-tych ubiegłego wieku kiedy szczególnym zainteresowaniem cieszyła się muzyka Wschodu, irlandzka oraz celtycka, lecz najbardziej dynamiczny rozwój przypadł na lata 90-te XX w., podczas których zauważyć możemy skierowanie w stronę polskich tradycji muzycznych. W tę samą stronę poszedł dziecięcy zespół wokalny Akces.
Płytą FolkLove chcemy udowodnić, że muzyka folkowa dzisiaj, to nie cepelia ani obciach, lecz muzyka żywa, dynamiczna, wesoła, możliwa do ukazania na wiele sposobów. W jaki sposób zaprezentują je młode pokolenie?. Jesteśmy ciekawi Waszej opinii. Dziedzictwo kulturowe to bardzo szeroka materia. Mnóstwo energii i pieniędzy wkłada się dzisiaj w odbudowę zabytków, rekonstruuje się czasem całe wsie. I chwała decydentom, samorządowcom, muzealnikom, że to robią. Ale my chcemy zwrócić również uwagę na to, co niematerialne. Nasze dziedzictwo to także słowo i pieśń. Stwórzmy warunki, by młode pokolenie o tym pamiętało. Śpiew to dziedzictwo odnawialne. Wystarczy, że młodych ludzi uda się przekonać do uprawiania muzyki ludowej. To część ich tożsamości.
Myślimy, że nam się to udało.
Zapraszamy do naszej siedziby, płyty są oczywiście dostępne.
Płyta Akces Świątecznie - trzecia płyta promujące Nasze Stowarzyszenie.

Dla Was przygotowaliśmy i nagraliśmy czternaście utworów - tradycyjnych polskich kolęd a także w troszkę barwnych aranżacjach. Na płycie min: Lulajka Julii Doty, Bardzo cicha noc w wykonaniu Dawida Bac, Hania Adamiec brawurowo wyśpiewała Oj Maluśki a Kasia Juruć zaśpiewała Kolędę Maryi. Zespół Akces na dwa głosy wykonał Przybieżeli do Betlejem i... resztę musicie sami odsłuchać.
Zapraszamy do naszej siedziby, płyty są oczywiście dostępne.
Płyta Wokalove - pierwsza płyta promujące Nasze Stowarzyszenie.
Znajdziecie na niej Państwo dziesięć pięknych utworów, których wykonawcami są nasi podopieczni oraz uczestnicy zajęć wokalove.

Kliknij i posłuchaj Zespół Akces - Witajcie w Naszej Bajce

Kliknij i posłuchaj Emilia Daniel - Naprawdę chcę.

Kliknij i posłuchaj Zespół Akces i Paulina Paluszczak - Mucha w mucholocie

Płyta Julii Doty "A Nadzieja Znów Wstąpi W Nas" to covery ze świątecznymi utworami
Znajdziecie na niej Państwo osiem pięknych utworów świątecznych w wykonaniu naszej podopiecznej Julii Doty, zdobywczyni wielu nagród i wyróżnień w konkursach o randze ogólnopolskiej jak i międzynarodowej

Nasza płytoteka.

Kliknij i posłuchaj Julia Dota - Cicha Noc

Kliknij i posłuchaj Julia Dota - Kolęda dla nieobecnych.