03 października 2020

W słoneczne popołudnie 03 października 20 osób z Zespołu Dziecięcego Akces wyruszyło „wesołym autobusem” na nagranie
do wirtualnej gali plebiscytu Pokaż Talent. Jako zwycięzcy eliminacji wojewódzkich w kategorii Talent wokalno-muzyczny – zespoły,
zaprezentowali się na scenie Państwowej Szkoły Muzycznej w Opolu.

Przez obostrzenia spowodowane pandemią covid-19 niemożliwe były występy laureatów przed szeroką publicznością, dlatego organizatorzy zmienili charakter wydarzenia. Uczestnicy zaprezentowali swoje umiejętności przed kamerami, a profesjonalne nagrania zostaną pokazane na wirtualnej gali i pomogą im w walce o wejście do ogólnopolskiego półfinału.  W trakcie wirtualnej gali zostaną pokazane sylwetki wszystkich laureatów we wszystkich kategoriach. Za niedługo znowu poprosimy o wsparcie, gdyż wystartuje plebiscyt o wejście do ogólnopolskiego półfinału. Szczegóły wkrótce podamy za pośrednictwem mediów społecznościowych oraz na witrynie internetowej Stowarzyszenia Akces.

Po tym ważnym wydarzeniu, zespół wraz z rodzicami dostał zaproszenie od właścicieli Ogródka Baru Krasieńka  na otwarcie drugiego dnia Octoberfestu.
Po pysznym poczęstunku ufundowanym przez właścicieli, zespół wystąpił przed szeroką publicznością z repertuarem folkowym.
Podczas występu zaprezentowały się dziewczynki z nowymi aranżacjami piosenek, które miały swoją premierę na Folk Festiwalu,
oraz sprawdzone przeboje z płyty FolkLove.
Gwoździem programu była nowa piosenka zaśpiewana przez Lenę Bryję pt. Oddam ci wszystko.
I tym sympatycznym akcentem zakończyliśmy pracowitą ale jakże przyjemną sobotę.

m.A.c

Pracowita sobota Akcesu.