04 stycznia 2021

Minął kolejny, wspaniały rok pełen sukcesów dla naszego Stowarzyszenia! Pełen radości i wielu wzruszeń.
Mimo tak trudnych czasów, mamy się także czym pochwalić!

Uzyskaliśmy 7 dotacji. Zorganizowaliśmy 3 wojewódzkie przedsięwzięcia - III edycję Tobie PolskoIV Festiwal Jesteśmy tacy sami oraz Folk Festiwal, nasi podopieczni i członkowie zespołu mogli brać udział w zajęciach wokalnych, integrować się, tworzyć teledyski i nagrania, a nawet spłynąć kajakiem. Razem także stworzyliśmy wspólną bajkę, jaką był teledysk, Festiwal piosenek z bajek i baśni i płytę Akces-Baśniowo.
Nasi podopieczni wygrywali wiele konkursów, festiwali oraz przeglądów.
Zespół Akces został laureatem i zdobywcą dwóch nagród w konkursie NTO Pokaż Talent.
Julia Dota została Laureatką Grand Prix V Jurajskiego Festiwalu Kolęd i Pastorałek Łazy - 2020 oraz zdobyła III miejsce w Międzynarodowym Festiwalu Kolęd i Pastorałek im. ks. Kazimierza Szwarlika.
Zespół dziecięcy Akces został laureatem II miejsca w kat. zespoły, a Julia Dota uzyskała wyróżnienie w kategorii 16-25 lat, podczas VI Ogólnopolskiego Festiwalu Kolęd i Pastorałek w Pajęcznie.
Hania Adamiec została laureatką II miejsca w XIX Festiwalu Piosenki z Serduszkiem
Paulina Paluszczak zdobyła II miejsce w Ogólnopolskim Konkursie Piosenka przekracza bariery organizowanego przez Famę Konin - Szkołę Wokalno-Aktorską.
Kasia Juruć, Julia Dota, Przemek Wałowski zostali laureatami Piosenkobrania.
Ponad 450 zgłoszeń z Polski i zagranicy, a Julia Dota, Kasia Juruć i Magdalena Joszko zostały laureatami w Międzynarodowym Festiwalu Piosenki Dolnośląska Nutka.
Zespół Akces jako jeden z 6 polskich zespołów wystąpił w finale Ogólnopolskiego Festiwalu Piosenki Bajkowej w Bielsku Białej.
Ania Chmura zajęła I miejsce, a Kasia Juruć III miejsce, w Jubileuszowym Ogólnopolskim Festiwalu Piosenek Anny Jantar i Jarosława Kukulskiego - Komprachcice 2020.
Magda Joszko
 została laureatką Konkursu Piosenki Superstar.
konkursie w Łęczycy podopieczne Stowarzyszenia odniosły ogromny sukces - Katarzyna Juruć zdobyła I miejsce, zaś Magdalena Joszko wyróżnienie.
Hania Adamiec - została laureatką I miejsca a Paulinka Paluszczak zdobyła II miejsce w swojej kategorii w Międzynarodowym Przeglądzie Piosenki Dziecięcej - Walce 2020.
konkursie kolęd, pastorałek i piosenek o tematyce świątecznej „Jaśniej” w Jabłonowie Pomorskim Ania Chmura zdobyła III miejsce, a Dawid Bac wyróżnienie.

Pokazaliśmy, że siedzenie w domu może być nie tylko twórcze, a czasem bezwzględnie potrzebne. Chociaż nasza przestrzeń została ograniczona do czterech ścian, to przestrzeń pracy twórczej nie ma granic. Nagraliśmy 4 zdalne utwory! Jeden z nich - "Witajcie w naszej bajce" został nagrodzony I miejscem w zdalnym konkursie Bo Życie jest piękne, który zorganizowała Fundacja Twoje TAK ma ZNACZENIE.

Zespół dziecięcy Akces nie tylko uświetnił Galę Szlachetnej Paczki, ale również wystąpił wraz z Julią Dotą i                                                                                                                         Dawidem Bacem na deskach Filharmonii Opolskiej podczas Wojewódzkiego Święta                                                                                                                                                                             Babci i Dziadka organizowanego przez Marszałka Województwa Opolskiego.
                                                                                                     Ponadto zorganizowaliśmy własne imprezy integracyjne - Dzień Kobiet, Przywitanie lata oraz Były czary i nieco                                                                                                               magii. Gościła nas telewizja TVP3 Opole, Radio Opole oraz Radio Doxa.

Kończymy ten wspaniały rok mottem - wystarczy chcieć. A nam się chce! - Pracować, rozwijać, wspierać! Ale bez                                                                                                            Was nie byłoby nas. Podziękowania ślemy tym, na których pomoc zawsze mogliśmy liczyć.

Bardzo dziękujemy wszystkim naszym darczyńcom sympatykom, członkom, partnerom oraz rodzicom dzieci, za                                                                                                              ogromne wsparcie i pozytywny odbiór naszej ciężkiej pracy. Wszystkim życzymy wam równie wspaniałego, a także                                                                                                        lepszego, wspólnego 2021 roku!

Stowarzyszenie Akces - To był pracowity rok, pełen sukcesów.